hero obrázok článku

Reorganizácia daňového úradu v Rakúsku

Reorganizácia daňového úradu v Rakúsku

Dňa 1. 1. 2021 vstúpila do platnosti avizovaná reorganizácia štruktúry finančnej správy v Rakúsku.

Jedným z kľúčových bodov reformy je zlúčenie všetkých existujúcich daňových úradov do jedného ústredného orgánu daňovej správy s názvom Finanzamt Österreich so sídlom vo Viedni.

Očakáva sa, že tieto zmeny budú viesť k výraznému zlepšeniu každodenného kontaktu s úradníkmi a výraznému zrýchleniu procesov . Z dôvodu novej štruktúry kancelárií by sa aj všetky  daňové  priznania mali zasielať na adresu: Finanzamt Österreich, Postfach 260, 1000 Wien. 

Navyše, za účelom zjednodušenia procesov bolo pre spoločnosti a jednotlivcov od 4. júla 2020 zavedené nové nemenné 9-miestne daňové číslo  (Steuernummer). Dovtedy sa daňové číslo menilo napríklad pri zmene bydliska. Nové daňové číslo bude permanentné a nezmení sa ani po presťahovaní sa do inej časti Rakúska.

Zdroj: www.bmf.gv.at

Ak ste pracovali v Rakúsku a chceli by ste požiadať o vrátenie dane, radi vám pomôžeme. Vrátenie dane je možné 5 rokov spätne. Stačí ak  vyplníte krátky formulár a žiadosť o vrátenie daní spolu s inštrukciami vám bude automaticky zaslaná na vašu e-mailovú adresu. V prípade otázok nás kontaktujte e-mailom na info@vratmidan.sk alebo telefonicky na 053/4489511. 


Vážime si vaše súkromie

Naša spoločnosť a naši partneri uchovávajú alebo pristupujú k informáciám v zariadeniach, napríklad k súborom cookies, a spracúvajú osobné údaje, ako sú jedinečné identifikátory a štandardné informácie, ktoré zariadenie posiela na účely opísané nižšie. Súhlas s vyššie uvedeným spracúvaním môžete poskytnúť kliknutím na tlačidlo “Prijať všetko”. Alebo môžete jeho poskytnutie odmietnuť a zmeniť svoje prednostné nastavenia kliknutím na tlačidlo “Spravovať nastavenia”. Vaše prednostné nastavenia sa budú vzťahovať len na túto webovú lokalitu. Na niektoré formy spracúvania vašich osobných údajov nepotrebujeme váš súhlas. Ak sa vrátite na túto stránku alebo navštívite naše zásady v oblasti ochrany súkromia, môžete kedykoľvek zmeniť svoje prednostné nastavenia. Viac informácií o spracúvaní údajov a našich partneroch nájdete na tejto stránke.